Python

Python logo

Ik heb Python leren gebruiken toen het nodig was om een flink aantal grote tekst bestanden te converteren naar een Microsoft SQL Server omgeving. Een collega wist me snel te overtuigen dat Python het geschikste tool binnen handbereik was. Het is een hele flexible taal waarbij ik vooral het generator concept erg mooi vind. Een generator is een functie die per aanroep een object genereert. Een voorbeeld is een functie die per aanroep het volgende record in een bestand oplevert. Dit werd gebruikt in combinatie met een dictionary die voor elk veld in het record beschreef welke transformatie daarop gedaan moest worden. Het zo gemaakte array met getransformeerde velden werd dan overgezet naar een SQL Server tabel.
Veel functies zijn standaard beschikbaar maar er is ook hier een grote community van enthousiaste gebruikers die hun code/packages beschikbaar stellen. Ik was onder de indruk van de mogelijkheden van Python bij het converteren van data van de ene vorm in de andere.
Voor de vele andere toepassingsgebieden waar Python wordt ingezet zie ABOUT in de officiële website.

link button

De officiële website : 'Python Programming Language - Official Website'. Hier vind je alle informatie over Python.

link button

De documentatie pagina van Python geeft alle informatie over het gebruik van de taal. Men wordt aangeraden te beginnen met de Tutorial.

link button

Python is een algemene programmeertaal. Specifieke routines voor wiskundigen, wetenschappers en ingenieurs vind je in SciPy: Scientific Tools for Python.